Det finnes utallige forskninger som ligger bak det å slutte og røyke, i tillegg spiller også psykologi mye inn. Det finnes mange der ute som har sterke meninger om hvordan man best mulig skal klare å stumpe røyken.  Både ved å kutte på dagen, eller ved å gå over til noe annet. Jeg kan ikke gi noen fasit på hva som funker, for etter min mening handler det ikke om en generell instruks, men en instruks som passer til deg og ditt liv. Alle er forskjellige og har forskjellige behov, som igjen spiller inn på hva som vil funke for deg. Det som funket for bestekompisen eller kollegaen din, funker ikke nødvendigvis for deg.

Det er også viktig i en sånn prosess å være helt ærlig med seg selv. Røyker man bare litt, så er det ofte mer. Røyker man mye, så er det ofte hele tiden. Og til deg som skjuler dette: de rundt deg merker dette, alle sammen.

Mange rynker nok litt på nesa når man bruker ordet avhengighet, men etter min mening er det best å kalle en spade for en spade. Man er avhengig. Hadde man ikke vært avhengig så hadde det vært så mye enklere å slutte.

Jeg har selv røykt og snust i nesten 20 år, vel og merke av og på, før jeg for noen år siden blei introdusert til en bitteliten vape som jeg begynte å bruke. Etter det ble jeg endelig kvitt røyken helt. I dag selger jeg damp, men i løpet av de 8,5 timene jeg står på jobb så har jeg faktisk ikke nikotin i min e-sigarett. Jeg klarte også å kutte ut snusen helt, etter at jeg oppgraderte min vesle vape med en skikkelig god damper. Etter hvert har det bare ballet på seg, og alt det overskuddet som gikk til å røyke har blitt omgjort til fysisk aktivitet. For ikke å glemme – endelig smaker skikkelig mat godt igjen!

Når du til stadighet må planlegge dagen din etter den tobakken som du forteller alle at du skal slutte med, så møter du på hinder. Hinder i form av stigma fra andre. I form av lukt og i form av dårlig helse. Når du skal begynne å dampe så bør du ta en hard og brutal avskjed med dine sigaretter. Begynner du å dampe uten og avslutte ditt forhold til sigaretter, så vil du jukse langt mer enn du innser. For om du en gang er fri for ejuice og det er på en søndag, så kommer du til å hente frem de sigarettene du har lagt på lur i en skuff. Da gir du deg selv en unnskyldning for å sprekke.

Ved å skifte ut dine sigaretter med den elektroniske varianten så kan jeg garantere at de rundt deg vil sette uendelig stor pris på det. Kroppen føles bedre, hodet sitter rett på og all den lukta du har båret med deg i alle år forsvinner fra kropp, klær og kone.

Jeg liker jobben min og jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Det gjør jeg fordi jeg representerer et produkt som jeg virkelig tror på, og jeg får hjulpet andre som ønsker kutte ut sigarettene eller snusen! Jeg tror på det fordi jeg opplever en helt ny verden og en helt ny hverdag etter at jeg la bort tobakken for godt. Det eneste jeg trengte var en skikkelig god elektronisk sigarett!

Vi Dampes!

Christian

 

 

 

 

Leave a Reply